תפילה בימים נוראים עם ילדים קטנים

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 02/09/14 20:31 ז באלול התשעד

שאלה

לרב שלום,

יש לנו ילדים קטנים שדורשים השגחה מתמדת.

מי שמשגיח עליהם לא ממש יכול להתפלל.

בעת תפילות ראש השנה ויום כיפור האם יש לגבר יותר חובה בתפילה או יש עדיפות להתחלק בהשגחה.

כמו כן מה קורה במידה וכל אחד מבני הזוג מתפלל בבית כנסת אחר עקב נוסחים שונים ובתי הכנסת לא קרובים.

תשובה

שלום.
אכן, לגבר מחויבות גדולה יותר בתפילה במניין בבית הכנסת, וכך גם לגבי מצוות שופר בראש השנה. הנשים מקפידות לשמוע קול שופר בראש השנה, אבל אינן חייבות במצווה זו, כי היא מצוות עשה שהזמן גרמה. לדעת הרב עובדיה זצ"ל, נשים אינן מברכות על מצוות שופר, כי אינן חייבות מדאורייתא.
ולגבי השאלה השניה- בתי כנסת מרוחקים, לא הבנתי את השאלה.