תפילה בחופש

חדשות כיפה הרב מאיר נהוראי 26/06/05 17:54 יט בסיון התשסה

שאלה

שלום,

בחופש קורה לפעמים (לא תמיד, בכלל לא תמיד-ב"ה)שקמים מאוחר או אפילו שקמים מוקדם ואין כח להתפלל והתפילה ממש לא נראת משהו - בלי כוונה מרובה וכל הזמן אתה מת שהתפילה תגמר, ושכביכול לעשות וי שהתפללתי בבוקר. השאלה שלי היא מה עדיף, עדיף להתפלל תפילה ארוכה והתפילה לא תראה כמו שתפילה אמורה להראות, או שעדיף לומר תפילה מקוצרת - ברכות השחר שמע ישראל ושמונה עשרה?

תווודה רבה!!! יום טוב מלא שמחה!!!

תשובה

שלום וברכה

קשה לענות על שאלה זו באופן כללי. אני מבין מאד את מצוקתך שהיא באה ממקום של כנות ויושר ולכן אציע לך בזהירות לקצר את התפילה לברכות השחר , ברוך שאמר אשרי ישתבח ברכות ק"ש וק"ש ותפילת הלחש ושוב אשרי ובא לציון להגדיר מראש את התקופה ולאחר מכן לחזור לתפילה הרגילה כפי שתקנו עבורנו רבותנו

בברכה
מאיר נהוראי