תפילה בגן הילדים

חדשות כיפה חברים מקשיבים 28/07/01 20:20 ח באב התשסא

שאלה

ברצוני לשאול כיצד צריכה להתבצע תפילה בגן הילדים (ומה צריך להיות כלול בה ולפניה)?

תודה מראש

תשובה

שלום לך,
שמעתי שהיתה מחלוקת בין הרב שלמה זלמן אוירבך זצ"ל לרב אלישיב יבדל"א לגבי ברכת המזון לילדי הגן - שהרב אלישיב טען שיש ללמד אותם את הנוסח המקוצר של ברכת המזון שמובא בהלכה לגבי מי שלא יכול לומר את הנוסח המלא, ויש שם את התמצית של כל אחת מהברכות בקיצור - ועדיף שילמדו את הנוסח הקצר הזה שיש בו את כל עניין הברכה בעצם.
אך הרב שלמה זלמן טען שאין זה ראוי מצד חינוך הילדים, כי כשיגדלו הרי יאמרו את הנוסח המלא וצריך ללמדם אותו לפי הסדר לאט לאט ומה שיקלטו - יקלטו, ועם הזמן יוסיפו עוד ועוד עד שידעו הכל.
ונוהגים העולם כר' שלמה זלמן.
ייתכן שיש להקיש מדבר זה לתפילה בכלל, אך כדאי בכך מקרה להתיעץ עם מלמדי תינוקות שמבינים יותר בחינוך לגיל הרך, וכמובן שיש גם לקחת בחשבון את גיל הילדים, רמתם ויכולת הקליטה שלהם.
בברכה
חברים מקשיבים