תערוכת הגופות

חדשות כיפה רבני בית הלל 04/05/12 02:16 יב באייר התשעב

שאלה

האם מותר לבקר בתערוכה שבה מוצגות גופות משומרות וחלקי גופות?

תשובה

כבוד המת הוא נושא חשוב ביהדות. כחלק מעניין ההקפדה על כך יש חובה לקבור את גופת הנפטר על כל חלקיה, יש איסור ליהנות מן המת, ויש איסור ניוול המת.

בתערוכה המדוברת מוצגות גופות לראווה, ולמרות שמארגניה מצהירים על מטרות חינוכיות מסוימות, אין בכך כדי לתת
לגיטימציה לתערוכה זו, שיש בה משום ניצול והנאה מגופות המתים.

את המטרות החינוכיות ניתן להשיג גם בהצגת איברים מחומרים מלאכותיים שנראים בדיוק כגופות אותנטיות, ואוסיף לכך את הטענה שנשמעה בנוגע לחלק מהתערוכות מסוג זה, שלפיה לא כל הנפטרים שגופתם מוצגת נתנו לכך את הסכמתם וייתכן שמדובר גם בגופות של אנשים שהוצאו להורג על-ידי המשטר בסין.

העובדה שמדובר בגופות של נוכרים אינה סיבה להתיר את התערוכה, שכן עלינו להתייחס בכבוד גם לגופות של מתים לא יהודים. לאור הדברים הללו, המבקר בתערוכה משתף פעולה ותורם למימון של פרויקט שראוי היה שלא יבוא לעולם, ולכן ראוי להדיר רגלינו מתערוכה זו

(משיב: הרב רונן לוביץ´).

רבני בית הלל משיבים על שאלות גם בפייסבוק - כנסו עכשיו - http://www.facebook.com/B.Hillel?filter=2