תעודת כשרות יומית

חדשות כיפה רבני מעייני הישועה 04/12/13 13:23 א בטבת התשעד

שאלה

שלום, אתמול הייתי עם משפחתי באיזשהו אתר בדרום שלאחר מכן ארגן לנו ארוחת צהריים בשרית. כששאלתי על הכשרות בעלת המקום הלכה והביאה תעודה של כשרות התקפה ליום זה בלבד. את התאריך כפי שהיה נראה הם רושמים בכתב יד בעוד התעודה מודפסת יחד עם החתימה של הרב. זה נראה לי מעין טופס כשרות קבוע שיש להם משוכפל עם חתימת הרב, והם מוסיפים תאריך כל פעם. כמעט שאין לי ספק שהרב לא נכח שם באותו יום והשגיח. האם זה מקובל דברים כאלה? אציין שהיה את שם הרב ואת מספר הטלפון וניסיתי להתקשר והוא לא ענה.

מה עושים במקרה כזה?

וגם אם מתקשרים לרב והוא עונה- מה צריך לוודא?

תודה וחנוכה שמח.

תשובה

שלום וברכה!
מבלי להתייחס באופן פרטי למקרה שהצגת, לצערנו בשנים האחרונות התגלו יותר ויותר תעודות כשרות מזויפות, לכן הטוב ביותר : א. לבקש לראות תעודת כשרות מקורית ולא צילום בעלמא. ב. לבדוק תאריך עדכני ג. לשוחח עם הרב שעומד מאוחרי התעודה הזו (לגבי השאלות שאותן צריך לשאול, ישנה רשימה מפורטת אצל ארגון 'כושרות'). ד. להתפלל לקב"ה.
ברכה והצלחה

אברהם קריספין
רב קהילה בישוב אדם