תספורת ויחס להתבוללות

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 03/04/14 13:04 ג בניסן התשעד

שאלה

שלום רב,

רציתי לשאול-האם מותר להסתפר במכונת תספורת על מספר 1?

שאלה שניה, יש לי חבר שהאחיינית שלו היא גויה -כלומר, אביה יהודי אבל אמא גויה.

מדובר בילדה קטנה ונחמדה וכשהיא אצלו היא ניגשת לשחק איתי וכ"ו. אני מפגין כלפיה חיבה אבל השאלה שלי היא אם זה בעצם לעודד התבוללות? אני אישית מקווה שהם יגיירו אותה.

כל טוב

גילי

תשובה

שלום
1. במקום פאות הראש צריך להשתמש רק במספר 2 שהוא משאיר כ 4/5 מלימטר, בכדי לכוף ראש השערה לעיקרה (משנה נדה נב, ב; רמב"ם אישות ב, טז).
2. בעבר כשרוב עם ישראל שמר תורה ומצוות - השימוש בחרם ובנידוי המחיש את היחס החמור להתבוללות ואולי היה בו תועלת, כיום לצערנו המציאות שונה ולכן לענ"ד אין בזה תועלת ומצד הנימוס אין מניעה להתייחס אליה כראוי ואדרבה ייתכן שמתוך כך יזדמן לשוחח עם ההורים שלה על ענייני הגיור - לא כהטפה אלא כמשיח לפי תומו ומתוך התעניינות חברית וייתכן שתהיה בזה תועלת מרובה.
בברכה אייל משה