תספורת וגילוח ביום העצמאות

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 06/05/14 00:03 ו באייר התשעד

שאלה

בס"ד

שלום וברכה הרב,

1. האם מותר להתגלח ולהסתפר ביום העצמאות?

2. האם עפ"י חכמת הנסתר מותר להסתפר ביום זה?

תשובה

ב"ה

שלום רב.

הראשון לציון מורנו הרב יצחק ניסים זיע"א פסק שכל מנהגי האבלות בטלים ביום העצמאות (ראה ספר הלכות יום העצמאות וים ירושלים עמ´ שלד´ -שמ´).

הוא הדין לגבי תספורת וגילוח , ועיין בזה מה שכתב הגאון ר´ חיים פלאג´י זיע"א במועד לכל חי סימן ו´.

במיוחד לגבי גילוח יש מקום יותר להקל כי אין בדבר זה חגיגיות אלא רק ביטול מראה אבלות.

[הנוהגים על פי הקבלה - לא מתגלחים ומסתפרים ביום העצמאות. ](עיין עוד בישכיל עבדי ו´,י´, ועיין עוד בשער הכוונות דף פו´ עמודה ד´, נהר שלום לרבנו הרש"ש זיע"א דף כה´ עמודה ד´, אור לציון ח"ג סימן יז´ אות ו´).

חג שמח.