תנ''כ

חדשות כיפה הרב דוד הריסון 27/10/06 16:01 ה בחשון התשסז

שאלה

שלום רב, שאלתי היא למה בתנ"כ לא מוזכר שנגיע לירח. במיוחד כשתנ"כ הוא על זמני ותקף לעבר הווה עתיד.

עוד שאלה קטנה היא למה שה' יתן לנו יכולת חיזוי , הרי לפי הקבלה יש מותרת אסטרולוגיה...

תודה

תשובה

שלום וברכה
התנ"ך הוא קודם כל ספר הוראות לחיינו שניתן לנו משמים ועל פי הנבואה, זהו אינו ספר היסטוריה או ספר החוזה את כל מה שיקרה בעתיד ואין זה תפקידו, גם הקב"ה לא הבטיח לנו שנדע את כל העתיד.
אמנם יש בתנ"ך רבדים שונים ועומק בפנים עומק ולא כל דבר יש לנו השגות וברובדים אלו נמצאים דברים חשובים ומעניינים וכבר נעשו על כך הרבה מחקרים ופרסומים כגון דילוגי אותיות וכו'
גם לא כתוב בתורה שאדם לא יגיע לירח למרות שאנו אומרים בקידוש לבנה "כשם שאני.. ואיני יכול ליגוע בך" וזה בכל מקרה נכון שאנו לא נוגעים בלבנה באופן רגיל ונורמלי.
את חלקה השני של השאלה לא הבנתי..
בברכה