תנ"ך

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 15/05/13 20:39 ו בסיון התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב..

יש לי 2 שאלות ברשותך:

1.האם אתה מכיר ספרי לימוד של תנ"ך ככה אני יוכל ללמוד הרבה בבית? או אפילו אתר עם רשימת ספרי לימוד..

2.מי זה ארמילוס הרשע ומה הקשר למשיח בן דוד? תודה..

תשובה

בס״ד

שלום וברכה

א. סדרת דעת מקרא על התנ״ך

ב. בתרגום לספר ישעיה י"א ד' מופיע ארימלוס רשעא. בקרב היהודים נתפשטה האמונה כי באחרית הימים יקום מלך קשה כהמן להשיב לב ישראל לאביהן שבשמים על ידי גזרותיו ורשעתו, ושם המלך הזה קראו ברבות הימים ארמילוס - והוא רמולוס בהוספת "א" על שם מיסדה של העיר הרשעה רומי אשר תפול ולא תוסיף קום בימי המשיח. ואת זה לנגד זה קראו בשמות: הגואל האחרון, דוד יהי שמו, כשם המלך הראשון ליהודה (ירושלמי ברכות פ"ב ומדרש איכה פ"א ט"ז הוצאת בובר עמ' 90), והמלך האחרון למלכות הרשעה יהיה שמו ג"כ כשם המלך הראשון שלהם והוא ארמילוס או רמולוס. זאת תוכן ההגדה הישנה אשר נמצאה אצל ר' סעדיה גאון ובתרגום לישעיה י' ובתרגום יונתן עה"ת דברים ל"ד ג'. במדרש ויושע מתואר ארמילוס כבריה משונה. הנוצרים האמינו כי האנטי-קריסטוס יהיה בן השטן כאשר יאמינו משיחם הוא בן אלהים, ומההגדות האלה יצאה ההגדה שארמילוס הוא בן האבן והשטן השווה בדמותו ומעשהו להאנטי-קריסטוס בהגדת הנוצרים.

במידה ותרצי להרחיב ראי: http://www.daat.ac.il/encyclopedia/value.asp?id1=2147

כל טוב

הרב אביע״ד סנדרס