תנ"ך

חדשות כיפה הרב ישראל אלתר 03/11/16 16:03 ב בחשון התשעז

שאלה

אני אישה מאמינה ובאמת אני רק רוצה להתחזק ועושה הכל עבור זה. אבל אני לומדת בבית ספר חילוני. והמורה שלי שמלמדת אותי תנך אומרת שלפי דעתה ה' לא כתב את התנך אלא יש סופר כלשהו שכתב הכל. והיא נשמעה ממש הגיונית שאמרה שזה לא הגיוני שתנך יפול מהשמיים ושה' כותב על עצמו. אני לא נחשפתי לזה אף פעם אני באה ממשפחה דתייה ואף פעם לא אמרו לי איך יכול להיות שה' כתב את התנך או שהוא בכלל כתב. אפשר הסבר לזה?

תשובה

את חמשת חומשי תורה כתב משה רבינו בהר סיני מפי הקב"ה.

שאר ספרי התנ"ך נכתבו מאוחר יותר, יש שנכתבו על ידי ירמיהו הנביא ויש על ידי שמואל וכד'.

אך מעבר לזה, כאשר אדם מעלה טענה, תהא אשר תהא, חובת ההוכחה עליו.
אם המורה טוענת שהתנ"ך נכתב על ידי סופר כלשהו עליה להביא ראיות שיבססו את דבריה (כאשר תביא ראיות, ומן הסתם תביא טיעונים וכד', יש ספרות עניפה שעוסקת בשאלות ותשובות בתחום התנ"ך) אז יהיה ניתן להתמודד מול הטענה. כל עוד זו טענה ללא ביסוס אין דרך ואין עניין להתמודד איתה (כל אחד יכול לטעון מה שרוצה מתי שרוצה וכמה שרוצה).

אם יש צורך בהרחבה נקודתית יותר אשמח לעזור,
ישראל אלתר
altarisrael@gmail.com