תםילת ותיקין מול דברים אחרים

חדשות כיפה הרב שי פירון 29/07/01 14:45 ט באב התשסא

שאלה

כידוע, אדם שמתפלל כל יום כותיקין יכול להתפלל ביחידות אם אין לו מנין (בה"ל סי' נ"ח ד"ה "והזהירין"). עכשיו השאלה -מה הדין לאדם שמקפיד להתפלל כל יום כותיקין (ויש לו מנין) אך יש באיזור שלו מנין מאוחר יותר שבמשך הקיץ בקושי מצליח לגרד 10 אנשים - האם יתפלל ותיקין במנין או יותר על זה כדי לחזק (או אפילו לקיים) את המנין המאוחר יותר?

תשובה

ב"ה

עוזיה,

לפי עניות דעתי, ובעיקר לאור דברי הגר"א המעדיף תפילה בקביעות בותיקין ואפילו ביחיד, על פני תפילה במנין יש להעדיף תפילת ותיקין. אבל, אם מתפללי המנין השני פונים אליך ומבקשים ממך לבוא ולהשלים להם מנין ויש להניח שלא יוכלו לקבל מידת חסידות זו, אזי יש להעדיף תפילה מאוחרת ולו בחלק מהימים מפני דרכי שלום.

בברכה,

שי