תיקון חצות

חדשות כיפה הרב אריה שטרן 22/12/13 21:25 יט בטבת התשעד

שאלה

כבוד הרב שלום,

יש לי 2 שאלות לגבי תיקון חצות :

1) האם תיקון חצות הוא חובה ? מאוד קשה לי לקיים את זה . אני כל יום קם בחמש לעבודה ובחמש וחצי אני כבר בדרך לעבודה . את התפילה אני בכלל עושה ביחיד בעבודה. אם אעשה תיקון חצות זה אומר להישאר ער עד לפחות שתיים עשרה או לקום חצי שעה מראש כשגם ככה באמצע היום אני כבר מחזיק את עצמי בכוח ער אז אם אקום לפני זה יהיה יותר גרוע. אני סטודנט עם שלושה ילדים ועובד במשרד המשפטים באבטחה במשרה מלאה ואני חייב להיות ערני הן ללימודים והן לעבודה . אם אקום לפני או אשאר ער עד מאוחר אני לא אהיה יעיל כבר מוקדם מאוד ביום.

מה הרב ממליץ?

2) ביום שאני כן עושה תיקון חצות בלילה ( כמו חמישי כי בשישי אני לא עובד ) האם אני חייב לחזור על הווידוי בקריאת שמע על המיטה?

תודה

תשובה

לשואל: שלום,
נראה לי שעליך יש לומר את מה שבכתוב בשולחן ערוך ש"טוב מעט בכוונה מהרבה בלא כוונה" וצריך לדעת שתיקון חצות אינו בגדר חובה גמורה ולכן לפי דבריך אינך מחויב בדבר.
2. לא חייבים בתחנון.
בברכה
הרב אריה שטרן
ראש מכון הלכה ברורה