תיקון חטאים נשים מהעבר

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 08/11/16 20:35 ז בחשון התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב

אני נשואה ובעלי רוצה לעשות תיקון הוא רוצה לבקש סליחה מאנשים אבל הוא רוצה להתקשר לנשים מהעבר שלו שהיה לו איתן מערכת יחסים. האם זה בסדר שיתקשר אליהם?

עלי זה לא מקובל כי זה פותח פתח לנשים הללו ליצור איתו קשר

חלקו נשואות וחלקן רווקות. האם יש דרכים נוספות כדי לעשות תיקון?

תודה רבה

תשובה

לשואלת שלום
[ממליץ לכם להתייעץ עם רב פנים אל פנים]. אך אענה כאן את אשר יועיל:
הדילמה שאת מציגה היא אכן קשה מנשוא.
מצד אחד - על בעלך מוטלת החובה לקחת אחריות על מעשים שעשה בעבר ולתקנם. וכתב הרמב"ם: "אֵין הַתְּשׁוּבָה וְלֹא יוֹם הַכִּפּוּרִים מְכַפְּרִין אֶלָּא עַל עֲבֵרוֹת שֶׁבֵּין אָדָם לַמָּקוֹם כְּגוֹן מִי שֶׁאָכַל דָּבָר אָסוּר אוֹ בָּעַל בְּעִילָה אֲסוּרָה וְכַיּוֹצֵא בָּהֶן. אֲבָל עֲבֵרוֹת שֶׁבֵּין אָדָם לַחֲבֵרוֹ כְּגוֹן הַחוֹבֵל אֶת חֲבֵרוֹ אוֹ הַמְקַלֵּל חֲבֵרוֹ אוֹ גּוֹזְלוֹ וְכַיּוֹצֵא בָּהֶן אֵינוֹ נִמְחַל לוֹ לְעוֹלָם עַד שֶׁיִּתֵּן לַחֲבֵרוֹ מַה שֶּׁהוּא חַיָּב לוֹ וִירַצֵּהוּ. אַף עַל פִּי שֶׁהֶחֱזִיר לוֹ מָמוֹן שֶׁהוּא חַיָּב לוֹ צָרִיךְ לְרַצּוֹתוֹ וְלִשְׁאל מִמֶּנּוּ שֶׁיִּמְחל לוֹ. אֲפִלּוּ לֹא הִקְנִיט אֶת חֲבֵרוֹ אֶלָּא בִּדְבָרִים צָרִיךְ לְפַיְּסוֹ וְלִפְגֹּעַ בּוֹ עַד שֶׁיִּמְחל לוֹ."
לכן [בקשת המחילה היא חיונית לתהליך התשובה].
מצד שני - הוא התחיל פרק חדש בחיים, ולא יתכן שתיקון חטאי העבר יבוא על חשבון הקשר שלכם בהווה ובעתיד. לא יתכן שבשם התשובה הוא ירמוס את הדבר היקר לו מכל.
לכן עליכם לחשוב [יחד] כיצד ניתן לבקש מחילה מאותן נשים מבלי ליצור מתח ביניכם.
להלן מספר הצעות כלליות:
א. שירשום על דף בדיוק מה הוא רוצה לומר כדי לא להיגרר לדיון שפותח את פצעי העבר בצורה שאינה מועילה.
ב. שיחה טלפונית עם אותן נשים, כאשר את לצידו והוא מציין זאת בראשית השיחה.
ג. ללכת יחד איתך לדבר עימן.
אני חוזר: צריך לברר בדיוק מהו ה"תיקון" הנדרש, ומה הסיכון בשיחות מן הסוג הזה.
"וָשָׁב, וְרָפָא לוֹ"
בהצלחה רבה!