תיקון זרע לבטלה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 24/11/16 02:48 כג בחשון התשעז

שאלה

שלום הרב

התחלתי ללכת לשיעורי תורה אפילו קראתי תיקון כללי בסעיף גם של הזרע לבטלה שזה עוד 4-5 דפים

ועוד פעם נפלתי בזה

וגם האשמתי את אבא שבשמיים ודיברתי לא יפה

איך אני יכול לתקן את זה לכפר על זה?

תשובה

לשואל שלום
כל הכבוד על לימוד התורה שלך, הקדוש ברוך הוא משגיח ומביט על כל צעד והתקדמות שלך.
כמובן, אל לנו להאשים את ה' בנפילותינו. עלינו לקחת אחריות על עצמנו, וכל אחד מכיר את עצמו לדעת היכן הוא נופל ואילו מאמצים יעשה כדי לא ליפול עוד פעם.
התיקון הוא במבט לעתיד, לתקווה. לא ניפול שוב, ונעשה הכל בשביל זה!
לסיום, אמליץ לך בחום רב לקרוא את הספר (לא ארוך): "אשיב ממצולות" מאת הרב יהושע שפירא שליט"א.
בהצלחה רבה ידידי!