תיקון הכללי

חדשות כיפה הרב אריה שטרן 30/06/13 17:02 כב בתמוז התשעג

שאלה

שלום הרב.

רציתי לדעת,בנוגע לתיקון הכללי-אם נפלתי בהוצאת זרע לבטלה,אני חייב לומר תיקון הכללי,או מומלץ,או סתם זכות?.. [אני מבין שזו דעת 'יחיד'... של חסידות ברסלב, אבל עדיין לא ברור לי].

ואם זו זכות\המלצה, אז באיזה דרך אחרת ניתן לתקן את החטא? כלומר,אנשים שלא אומרים תיקון הכללי, איך מתקנים את החטא?

תשובה

לשואל: שלום,
מעיקר הדין אין שום חיוב לעשות תיקון על דבר שבא באונס ונכתב בספרי האריז"ל שמקובל שאמירת קריאת שמע על המיטה בכוונה מתקנת חטא זה ובמידה שמדובר על לא באונס יש לעשות ראשית כל תשובה כמו על כל חטא שנכשלים בו ע"י חרטה וקבלה לעתיד.
בברכה
הרב אריה שטרן
ראש מכון הלכה ברורה