תיקון הכללי -עד מתי?

חדשות כיפה הרב ארז משה דורון 31/10/05 20:08 כח בתשרי התשסו

שאלה

לכבוד הרב שלום רב! הועלתה בפני השאלה ע"י אדם לא דתי שרגיל לאמר תיקון הכללי אבל חושש לומר זאת לאחר רדת החשיכה כי שמע שזה לא טוב. לי ידוע שאצל עדות המזרח יש עניין שלא לאמר תהילים עם רדת החשיכה אבל גם עניין זה לא ברור לי מספיק ואשמח עם הרב יבאר זאת.

בתודה יובל

תשובה

ליובל שלום רב,
חשוב לדייק ולאמר שאין שום איסור הלכתי לומר תהלים אחרי שקיעת החמה, והראיה - שאנו אומרים את המזמור "שיר למעלות" בתפילת ערבית, ללא כל בעיה.

עדיף לומר תהילים בשעות היום, אבל זה יהיה מאד לא מדויק לומר ש"אסור" לומר תהילים בשעות אחרות.

מה עוד, שבמצב של עם ישראל היום, טוב שיאמרו כמה שיותר מזמורי תהילים ותפילות, בכל שעה שלא תהיה.

ויהי רצון שיקובלו כל תפילותינו ברחמים וברצון
ארז