תיקון גזל של צילום חוברות

חדשות כיפה הרב דוד פנדל 11/11/06 23:46 כ בחשון התשסז

שאלה

שלום לכבוד הרב!

לפני כחמש שנים היה לי חוברות עבודה לקיץ באנגלית והיו שתי חוברות שונות. קנינו את שתיהן (חוברת אחת מכל סוג) לי ולאחותי התאומה וצילמנו את שתי החוברות כך שלכל אחת מאיתנו יהיו את שני הסוגים. ויש בזה גזל בכך שצילמנו.

מה עלינו לעשות, האם צריך לשלוח כסף לחברה שהוציאה את החוברות? אני גם לא זוכרת מה סכום הכסף של כל חוברת ואיזה חברת הוצאה הוציאה אותן, (חוברת אחת אני זוכרת ואת השנייה אני יכולה לשער). מה לעשות?

תודה רבה.

תשובה

אם את יודעת את הכתובת אז עלייך ךהחזיר לחברה את הסכום שעלתה אז החוברת. אם את לא יודעת אז עלייך לעשות עם הכסף צורכי רבים.
הרב בר-אלי