תינוקות שבאו לתקן

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 10/09/02 18:46 ד בתשרי התשסג

שאלה

בס"ד

לרב שלום!

אם אנו יוצאים מנק' אנחה שכל מי שבא לעולם לא בא סתם אלא לפעול ולקיים את יעודו, מדוע ישנם תינוקות קטנים שמתים בגיל קטן? אומרים לפעמים שתינוקות שמתים באו כדי לתקן, אך כיצד? אם הם לא מגיעים לבגרות כדי לעשות מצוות ולתקן?

שנה טובה,

רונית

תשובה

ב"ה ערב שבת שובה תשס"ג

לרונית שלום רב!

אין אנו יודעים חשבונו של מקום, כל נברא מגיע לעולם לתפקיד מסוים, וכשהוא עושה את תפקידו הוא מסתלק, זה כלל אחד, יש כללים נוספים, כמו שכר ועונש, צדיק נספה בעוון הדור ועוד ועוד- כדאי ללמוד את הספר דרך ה' של הרמח"ל בנושאים אלו.

תפקיד בדרך כלל מתבצע מתוך מודעות, אבל יתכן וקיימים תפקידים שאדם או כל יצור מבצע מכח עצם מציאותו בעולם, למרות שכלל אינו מודע לכך. או שהוא מודע ברבדים שאין אנו מכירים כלל ועיקר.

אנו כבני אדם נוגעים בקצה הקצה של נסיון להבנת ההשגחה האלוקית בעולם, בענינים כלליים יותר קל לנו לעיתים לראות ולהבין, כמו ההשגחה של הקב"ה על עם ישראל, כשהדבר יותר לפרטים, אנו יודעים כללים כמו הכללים שמביא הרמח"ל שם בדרך ה', אבל אין לנו יכולת לדעת ממה נובע פרט כזה או אחר.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת