שאל את הרב

תחפושת

חדשות כיפה הרב שי פירון 05/03/03 12:15 א באדר ב'

שאלה

שלום רב,

היה לי ויכוח היום עם ילדה בשכבה על זה שאנחנו עושות בבית ספר מן תחרות שכל שכבה בוחרת שיר וריקוד ומציגה אותו.

עשינו תקנון והתווכחנו מה נרשום בתקנון כי היא טענה שביום כמו פורים מותר לבת להיות במכנסים כמה שבא לה ואני טענתי ההפך..הסתכלנו בקיצור שולחן ערוך והיה כתוב שבפורים מותר לבת לשים כלי גבר,שפרושו-מכנסים.

זה ממש נראה לי מוזר כי בימנו מכנסים זה כבר לא כלי גבר ומכנסיים לבת זה צמוד וממש לא צנוע...מה לעשות?

להקשיב לקצ"ש בידיעה שאם נתיר את זה כל הבית ספר יבוא במכנסיים והם לאו דווקא יהו צנועים או לא להסכים למרות שכתוב בפרוש בקצ"ש.???

תודה רבה..

חג שמח וחודש טוב

תשובה

ב"ה

שלומות,


א. גם כשהקיצור שו"ע כתב על כך, הוא לא התכוון למכנסיים שאינן תנועות. זה לא עלה כלל על דעתו כאפשרות שהבת תלבש בגד שאינו צנוע.

ב. אינני רואה מקום לאסור לגמרי לבישת מכנסיים בפורים כשמדובר באוכלוסיה של בנות בלבד וכשמדובר בהופעה בפני הבנות. אבל, אם מדובר ביציאה לרחוב וכו' , נראה לי שאין להתיר בעיקר בשל ההשלכות החינוכיות ופחות מנימוקים הלכתיים.
כאמור, כל זה במכנסיים רחבות שאין בהן בעיה של צניעות.
ג. פורים היא תקופה של תחפושות וצריך להבינה לעומק. אין לזלזל בהלכה אבל אין ליצור מצב שבו הכל אסור. הכל במידה ותוך הכוונה של אנשי תורה וחינוך וכך ניתן לשלב בין עומק הרעיון של תחפושת לבין הערכים הרוחניים והחינוכיים שלנו.
לפעמים, כשאוסרים את המותר מגיעים לתוצאה חמורה יותר.


כל טוב,

שי

כתבות נוספות