תחנונים לקדוש ברוך הוא

חדשות כיפה הרב אלעזר אהרנסון 21/04/05 14:51 יב בניסן התשסה

שאלה

שלום רב,

רציתי לשאול איך אני יכול לבקש מהקב"ה בקשה שיעזור לי עקב שם רע שרודף אותי כבר הרבה שנים ולמחוק את הדעות הרעות והריכולים עלי, אגב אני עוזר לעצמי בכך שהפסקתי את הדבר הרע שבגללו יצא לי שם רע אך זה לא עוזר והשם הרע נשאר.

עזור לי בבקשה למצוא דרך להתחנן לקב"ה שיעזור לי

תודה

תשובה

ראשית, אתה בדרך הנכונה - קודם כל לתקן את הקלקול שבגללו יצא השם הרע, ובנוסף להתפלל אל הקב"ה שיסייע.
חשוב ביותר לא להתייאש - להמשיך ולתקן, להמשיך ולהתפלל גם אם נראה שזה לא עוזר. פעמים רבות מה שנתקלקל במשך תקופה ארוכה (ואפילו מה שנתקלקל ברגע אחד) מצריך תהליך ארוך של תיקון.
כאשר אדם נכשל בדבר מסויים זהו גם אות שעליו לתקן וליצור דבר חיובי בעולם בתחום זה באופן מיוחד. נסה לא רק להיות 'בסדר' בתחום שבו יצא עליך שם רע, אלא להיות לפנים משורת הדין, ואפילו לחשוב כיצד ניתן להועיל לרבים בתחום זה, כפי שדוד המלך ע"ה למשל אומר "אלמדה פושעים דרכיך וחטאים אליך ישובו" - ננצל את חטאי כדי ללמד את ישראל דרכה של תשובה.
כמו כן ניתן לעשות התרת נדרים בפני שלשה, שיש בה כוח של טהרה פנימית והתחדשות.
קווה אל ה', חזק' ויאמץ ליבך וקווה אל ה'!