תורה מסיני

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 09/02/02 16:32 כז בשבט התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום,

בהמשך לשאלתי הראשונה אני שוב ופונה באותה שאלה של אמונה שלימה.

סיפורו של הגר היה נחמד ובאמת העלה בי רעיונות חדשים אבל אני רוצה להאמין באמונה שלימה ואני ממש לא מרגיש שהייתי במעמד הר סיני ודברים כאלה.

אז איך כן?

תשובה

טוב שאתה ממקד את השאלה על "מעמד הר סיני" כיון שחשוב שנגדיר לעצמנו מה לא ברור לנו ומה ברור שנוכל להתקדם ולא נחזור לאותן שאלות ששאלנו בעבר והדברים יהיו לא ברורים ועמומים והאמונה תהיה רופפת ולא נדע מדוע.
בפעם שעברה עניתי בסיפור על הגר כיון ששאלת על "עם ישראל" והבנתי את שאלתך במעלתו המיוחדת של עם ישראל ועל כך היתה תשובתי.
בשאלה על מעמד הר סיני הריני מפנה אותך לשאלה שנשאלה בעבר – קרא אותה וממנה נמשיך.

-----
בס"ד

שלום

אני לא זוכר מה היתה השאלה שלך ומה התשובה שלא סיפקה, אי אפשר לאתר אותה בתוך מאות תשובות כי אין בשאלתך "שם שואל" או סימן מזהה אחר, על כן אם תשובתי זאת לא תענה על כל השאלה - אבקש ממך להגדיר בדיוק את השאלה ומה לא מספק. יש הרבה "הוכחות" לאלוקיות של התורה.
כדי לקלוע אל לבך אני צריך להבין היטב את הכיון שאת\אתה מחפשים.

לעצם הענין.

אכתוב לך משהו מאוד מאוד יסודי.

אם אנחנו מסתכלים סביבינו אנחנו רואים שהעולם בנוי באופן מאוד חכם. כל גרגיר חול מורכב באופן כל כך פילאי שאפשר לכתוב עליו שורה שלמה של ספרי מדע על החכמה שבו. על הרכב האטומי שלו. על מבנה הגביש שלו, על דרכי יצירתו ועל דרכי נדידתו, ועל תפקיד החול בעולם ועוד ועוד.

איני מדבר על כל המחצבים ועל מאות אלפי הצמחים מהפיטריות ועד השרכים ועד עצי הענק. על התרבותם ועל התפתחותם ועוד לא הגענו לבעלי חיים והשיתוף בין כולם והתנהגות כדור הארץ והאקלים והאדם וכל תא ותא שבו וכו' וכו'

כל מה שכתבתי בשורות מעטות, הוא חלקיק מהחוכמה האדירה שאנו רואים בעולם. אנו יודעים שהיא רק מעט מזעיר ממה שיש באמת

אפילו אם ניקח רק כל מה שאנו יודעים שקיים - אנו יודעים שזו חכמה כל כך גדולה שאין היום בעולם אדם שמסוגל להכיל עשירית או מאית מכל החכמה הזאת בראשו.

שים לב!! כל זה בלי לדבר על כל מה שיש ולא התגלה עדיין.

החכמה הזאת האדירה "נכתבה" על ידי מישהו. הוא יצר את העולם בחכמה אדירה כזאת וגם את האדם הוא יצר בחכמה.

אם מישהו "חכם" מאיתנו היה יוצר יצירה כל כך מופלאה הוא לא היה מניח אותה סתם כך להתגלגל מאליה.
הוא היה מפעיל אותה למטרות שבגללם הוא יצר אותה.

אם אנו רואים חכמה כל כך גדולה ביצירת העולם - איננו יכולים להניח אפילו בספק רחוק מאוד שהעולם הזה נוצר סתם!!
שהיוצר שלו הניחו ללא כל מטרה!!
שהוא לא מקדם אותו למטרתו!!

אם יש לנו מעט ענוה להבין שאנחנו לא החכמים של העולם ויוצר העולם עובד מול חכמתינו הגדולה ב"טיפשות", אנחנו מבינים שהעולם הוא לא סתם כך ויש הכוונה לעולם.

אם נחפש את ההכוונה הזאת - נמצא אותה בהרבה מקומות, בנבואה, ברוח הקודש, באינטאיציה, במצפון, בהשגות רוחניות, בחכמה. העיקרי שבהם הוא התורה.

התורה היא פשוט הכרחית.
לא יתכן עולם בלי תורה.

אם נחשוב איך היה נראה העולם בלי תורה נראה מיד שהוא היה היום בשיא הניוון. באכזריות, באלילות, בדיכוי, בניצול, בהרס ובצער אין סופי.
אי אפשר לעולם בלי התורה.