תוכחה בימינו

חדשות כיפה הרב חגי לונדין 28/04/13 00:24 יח באייר התשעג

שאלה

כבר נכתב בגמרא כי אין היום מי שיודע איך להוכיח ואין מי שיודע לקבל תוכחה. מאידך גם ידוע שמצווה להוכיח כדי למנוע חילול ה'. גם ראיתי שאומרים כי כיום הדרך לקירוב היא לא בתוכחה אלא רק בדוגמא אישית.

אשמח לסדר בדברים...

תשובה

שלום וברכה

הכוונה שאין כיום יכולת להוכיח באופן התורני-מקורי (שבמציאות כזו מי שאינו מקבל את התוכחה לדוגמא נקרא רשע ויש כלפיו נגזרות הלכתיות וכו'). מצד זה שיש חובה לנסות לתקן מה שאפשר במקום שמוכנים לשמוע - זה בוודאי רלווטי גם כיום. ובלי קשר, על פי רוב הדרך הטובה לתקן היא בלהוסיף עשיה חיובית בדוגמא אישית ולא בביקורת)

בברכה חגי