תהילים

חדשות כיפה הרב חגי לונדין 07/12/11 09:19 יא בכסלו התשעב

שאלה

שלום הרב,

המזמור של היום אומר א-ל נקמות ה' א-ל נקמות הופיע.

מה אם אני לא מעוניין שהצורה הזו של הקב"ה תופיע? שהרי אני מניח שנקמות יעשו גם בי...

תשובה

ל'דרייוש' שלום

הרעיון של ביטויי הנקמה המופיעים בתנ"ך ובחז"ל איננו 'נקמה' במשמעות המקובלת כיום (רצון להכאיב לשני בגלל שהכאיב לי וזהו) אלא שהנקמה היא הדרך לתיקון העולם. בכל שתופיע נקמת השם ייפגע הרע בעולם על מנת שלא יוכל להזיק יותר. ברגע שזו ההבנה הרי יש צד שאנו מתפללים שהנקמה 'תפגע' גם בנו. קרי, הרי גם לנו יש צדדי שלילה שצריכים להיתקן ואנו מתפללים שד' יעזור לנו לתקנם (גם אם הדבר יגרום לנו לאי-נוחות)

בברכה חגי