תהילים - פרוש

חדשות כיפה הרב אורי ליפשיץ 05/08/11 16:25 ה באב התשעא

שאלה

שלום.

מה כוונת הפסוק : "זְמוֹר לְאָסָף אֱלֹהִים נִצָּב בַּעֲדַת-אֵל בְּקֶרֶב אֱלֹהִים יִשְׁפֹּט""

מה פרוש בקרב אלוהים ישפוט? וכי יש עוד אלוהים.? ואם הם המלאכים שיאמר הפסוק מלאכים ....

אשמח להסבר

תשובה

שלום רב.

במספר לא מבוטל של מקומות מופיעה המילה 'אלהים' במשמעות של 'שופטים'. כך למשל בפרשת משפטים (שמות כ"ב, ז) - 'ונקרב בעל הבית אל האלהים..' ופירוש חז"ל במסכת סנהדרין (נ"ו.) שהכוונה לדיינים.

נראה שהתואר הזה לדיינים נובע מכוחם (אל=חוזק) וממעמדם וההשראה שמיוחסת להם.

ברור, עם זאת, שהגדרת הדיינים כאלהים משקפת מאוד את יחסה של התורה אליהם ואולי אל מעורבותו של הקב"ה במעשה בית הדין.

כל טוב

אורי