תהילים בשבת ובחול

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 06/11/16 09:19 ה בחשון התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב,

נאמר לי בשיעור שהייתי וגם קראתי באיזה מקום לא זוכר איפה

שלימוד תורה / תהילים בשבת שווה פי אלף מיום רגיל.

האם זה נכון לדעתך?

כלומר במידה ואקח את פרק א' בתהילים ואגיד אותו ביום ראשון 900 פעם

ופעם אחת אגיד אותו בשבת, אז בשבת זה יחשב כאילו אמרתי אותו 1000 פעם?

הנא מקור למשל לענין זה:

http://www.hidabroot.org/question/18356

תשובה

לשואל שלום
מצווה להרבות בלימוד תורה ביום השבת, ואמרו חכמים (ירושלמי שבת טו, ג): "לא ניתנו שבתות וימים טובים אלא לעסוק בהם בדברי תורה".
איני מכיר את החישוב שהזכרת.
המשנה באבות אומרת "הֱוֵי זָהִיר בְּמִצְוָה קַלָּה כְבַחֲמוּרָה, שֶׁאֵין אַתָּה יוֹדֵעַ מַתַּן שְׂכָרָן שֶׁל מִצְוֹת".
לכן בכל עת שתוכל ללמוד תורה - למד, ותקבל על כך שכר.
ולגבי הלימוד עצמו - למד מה שאתה חושב שיקדם אותך בצורה הטובה ביותר.
וכלל נוסף בענייני השכר: "לפום צערא אגרא", דהיינו לפי מידת המאמץ בלימוד כך השכר. לכן בשבת, שהפיתוי לישון הוא גדול - כדאי להרבות בלימוד.
בהצלחה.