תגלית - לחיצת יד

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 05/03/12 23:01 יא באדר התשעב

שאלה

שלום הרב,

(אני מתנצלת אם זו כבר הפעם השניה שהשאלה מגיעה אליך)

בקרוב אצטרף בעז"ה למשלחת של סטודנטים וחיילים ישראלים לפרויקט תגלית. הקבוצה שמגיעה מחו"ל היא של סטודנטים חילונים, בנים ובנות. ההתלבטות שלי היא מה לעשות בקשר לשמירת נגיעה. מצד אחד, אני לא רוצה לסרב ללחיצת יד שלהם כשאני פוגשת אותם כדי לא לבייש וגם כי הסיבה שאני הולכת לשם היא כדי להכיר אותם ולהתחבר אליהם ואני חוששת שזה יהרוס את הסיכוי לקשר טוב איתם, כי הם יסמנו אותי על ההתחלה כשונה ומרוחקת.

מצד שני, אני חוששת שאם אני אלחץ יד אני כבר לא אוכל אח"כ לשים גבול ואני לא רוצה להגיע למצב של כיפים, חיבוקים וכו'

אני גם לא יודעת איך בכלל מסבירים מה זה שמירת נגיעה לאנשים שלא מכירים את המושג, ואיך עושים את זה בלי לפגוע בהם.

אודה לך מאוד אם תיתן לי תשובה או לפחות כיוון מחשבה.

תשובה

שלום וברכה

מניסיוני למדתי שאין משהו פשוט יותר מאשר הדבר הפשוט.
את פוגשת אותם לראשונה. שיחת פתיחה. שמחה, מחויכת.
והערה אחרונה: אני נוהגת לא לגעת בבנים מסיבות דתיות. דעו לכם שאני מאוד קשורה בכם ואוהבת שבאתם לכאן, ואני אהיה המיוחדת שאביע את הדברים במילים, ולא בנגיעות.
ומכאן ואילך, הדרך סלולה לנהוג כהלכה.
וכמובן, אם קורה שמושיטים לך יד – אל תשיבי אותה ריקם.

כל טוב