תגובה ל: למה לא לנסות אותה לפני החתונה?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 01/10/02 00:31 כה בתשרי התשסג

שאלה

זוהי תגובה לשאלה המטומטמת:" למה לא לנסות אותה לפני החתונה?" מתנצלת על הבוטות.

למה בדיוק ציפית מהבחורה הראשונה? שתפגין ביצועים?

מנסיון- ברגע שמערבים מגע בקשר- משהו משתנה. פתאום כל השאר זניח והמגע העיקר.

כל הקסם שהיה נעלם, כי רוצים לחקור- אבל את הדבר הלא נכון.

אנו חונכנו לשמור על עצמנו, על גופינו ונפשנו, אז תאר לך בבקשה מה מרגישה בחורה כשהחבר שלה מבקש ממנה לוותר על הדבר הכי יקר הזה?

מדובר פה על חבר ולא בעל.

ואם מדובר בכל בבחורה שזהו הקשר הרציני הראשון שלה- איך בדיוק אתה מצפה שתתנהג ? כאילו עברה חניכה (סליחה על הבוטות) ? עצם עובדת ההשוואה מלחיצה.

ואיך אתה תרגיש אם ישוו אותך לאחרים? תרגיש בנוח?

לצערי הגענו למצב כזה שכיום לא מחפשים אחר בחורות "תמות" אלא מנוסות.

מתנצלת על בוטות התגובה, אך לא יכולתי אחרת!

תשובה

10.

ומכאן עולה הקריאה לבני ובנות ישראל שנהגו כך,
שובו אל הטוהר,
אל התמימות ,
אל האמת המוחלטת,
אל דבר השם שאסר התנהגות כזו.

"שובו אלי ואשובה אליכם"
מי שמקדש עצמו מלמטה מקדשים אותו הרבה מלמעלה.

עוזיאל