תגובה לבעלי תשובה וצדיקים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 19/09/02 17:47 יג בתשרי התשסג

שאלה

שלום לכבוד הרב.

הרב ענה בשאלה איך יכול להיות שבעלי תשובה קרובים יותר לה' מהצדיקים ואמר שככל שהחבל קצר יותר אנו קרובים יותר.

אבל, אם החבל קצר יותר, זה אומר שעשינו קשר. אם עשינו קשר, זה אומר שהוא נחתך.

אם הוא נחתך, זה אומר שחטאנו...

לכן, לא עדיף חבל ארוך ושלם מאשר קצר עם קשרים?

כלומר, לצדיקים יש חבל יותר ארוך לא?

כלומר, הם חטאו פחות בעבר! שוב, גם לפי עניין החבל, הם צריכים להיות יותר קרובים!

אשמח אם הרב יוכל להסביר לי את העניין..

-הדס-

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

אמרו חז"ל שבמקום שבעלי תשובה עומדים בעלי תשובה אינם עומדים. כלומר דרגתם של בעלי תשובה גבוה יותר מצדקים שלא חטאו.

כשאדם חוטא הוא "כורת" את החבל (הוא צינור השפע שדרכו הקב"ה מחיה אותו) .
כשהאדם חוזר בתשובה הוא בעצם עושה קשר ואז הוא יותר קרוב להשם כי החבל התקצר.

צדיק שלא חטא החבל ארוך אבל מאוד רחב !!!
בשפע האלוקי מגיע בעוצמה כי צינורות השפע ארוכים אבל רחבים מאוד.

בברכה.

עוזיאל
להרחבה בנושא זה יש לעיין התניא שמביא את הרעיון הזה.