תאריך עברי ולועזי פעם ב19 שנה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 10/08/22 15:42 יג באב התשפב

שאלה

שלום! ידוע שביום הולדת 19 (ולחלק מאנשים) התאריך הלועזי והעברי אמורים ליפול שוב על אותו יום... בגלל מה שנקרא "מחזור העיבור" שהוא של 19 שנים.

אני בדקתי.. ואצלי זה לא קורה! וגם אצל אח שלי!

אני נולדתי בכ"ח חשוון ה'תשס"ב, 14/11/01, אני נולדתי בצהריים! ובדקתי, ובגיל 19 (וגם לא 11) וזה לא יוצא חופף..לעומת זאת..בגל 30 זה כן קורה לי..... איך זה הגיוני?

מה..נוסף יום?

תודה רבה

תשובה

לשואל שלום

אכן ישנה "מוסכמה" כאילו כל 19 שנה יום ההולדת בתאריך הלועזי יוצא באותו יום של התאריך העברי, זה לא תמיד נכון. למען האמת יכול להיות הפרש של יום אחד או יומיים.

הדבר תלוי במשתנים רבים מאוד שאין המקום כאן לעשות את החישוב הסבוך.

באופן עקרוני בכל 19 שנה מתלכדות שנת החמה ושנת הלבנה על פי התיקונים של הלוח העברי (גו"ח אדז"ט), בעקבות התאמה די אקראית של כללי הלוחות. הכללים הם פנימיים לכל לוח, ולכן אין 'הבטחה' להתלכדות התאריכים.

בהרצאה של רחמים שר-שלום הוא הסביר את הנושא בצורה טובה למדי. סיכום של מאמרו נמצא בקישור הבא: http://www.shoresh.org.il/spages/articles/hl006.htm.

מזל טוב!