תאוריה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 27/08/09 11:57 ז באלול התשסט

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב.

יש לי שתי שאלות:

1.חברה שלי נרשמה לאתר לזמן מסויים שלומדים בו תאוריה והוא עולה כסף.

עכשיו היא גמרה עם התאוריה ונשאר לה זמן באתר לעוד שבועיים האם מותר לה להעביר את האתר בשבועיים האלו שהיא שילמה עליהם לחברה שלה והחברה הזאת לא תצטרך לשלם על השבועיים האלו?

2.אם משהי פגעה בי וקשה לי עם זה ואני רוצה לספר את זה לחברה שלי שהיא לא מכירה את מי שפגעה בי אז מותר לי בשביל שאולי היא תעזור לי או שזה לשון הרע ורכילות?

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה,

1. לדעתי אפשר להקל רק אם החברה השניה תלמד במחשב של הראשונה. החברה אינה מתכוונת שהסיסמא וכד יטילו בארץ. אבל אם היא באה אליה ולומדת מהמחשב של הראשונה ששילמה נראה לי להקל ובפרט עם החברה המשלמת שם לידה.
2. מותר לספר כדי לקבל עזרה ולהחליף את השמות וכמה פרטים באופן שלא תוכל לזהות במי מדובר. (אם אי אפשר לטשטש - כדאי לשאול רב באופן מפורש יותר כדי שישקול את הנזק מול התועלת)

בברכת שנה טובה
וכדאי קודם כל לסלוח לכל אחת
דוד לוי