שרצים במאכלים

חדשות כיפה הרב משה כ''ץ 09/02/02 16:32 כז בשבט התשסב

שאלה

לכבוד הרב ,שלום וברכה

אינני מבינה מדוע כל הזמן מפרסמים על כל מיני מאכלים שבדקו במיקרוסקופ או באמצעים אחרים ומצאו תולעים.הרי האיסור הוא רק אם רואים את ה"ג'וקים" ?ואם א"א לראות אז למה שיהיה אסור?הרי פעם לא היה מיקרוסקופ ,אז כשהם אכלו מאכלים כשלא ידעו על קיומם של יצורים קטנים עליהם,הם בעצם חטאו?

וחוץ מזה אין סוף להחמרות הללו: אם נאסור מאכלים שיש חשש לקיומם של שרצים עליהם (יש חשש=

לא ניתן לנקות שהרי א"א לראות)לא נוכל לנשום בסוף.(יש כל מיני יצורים חיים שמסתובבים במים ובאוויר שלא ניתן לראותם אלא ע"י מיקרוסקופ).

וחוץ מזה הקב"ה לא אסר עלינו לאכול שרצים כדי שנתנזר ממאכלים שמותרים לאכילה(יש הרבה אנשים שפשוט לא אוכלים מאכלים אלו בגלל זה)והרי הקב"ה

רוצה שנהנה ממעשי ידיו ,שלנו ,לעמ"י ,מותר לאכול עפ"י ציוויו,אז למה לאסור את המותר?

אני מצטערת על ה"מגילה" ,פשוט נושא זה מאוד לא מובן לי והוא גם קצת מציק לי.

תודה רבה!!!!!יה"ר שנזכה להגדיל תורה ולהאדירה.

תשובה

לאביבה שלום וברכה
נכון את צודקת. אולם התורה אוסרת רק מה שאפשר לראות בעין. לכן אניני יודע על מה את מדברת. איפה שמענו שהתורה אסרה דבר שאי אפשר לראותו.

יאכלו ענוים ישבעו