שריפת צמיגים וחסימת כבישים-מעשה נכון?

חדשות כיפה הרב אלעזר אהרנסון 25/05/05 01:43 טז באייר התשסה

שאלה

שלום כבוד הרב

ביום שני האחרוןנעשצה חסימת כבשים ברחבי הארץ

אני מתלבטת מהו המעשה הנכון

מחד:לאנשים בארץ לא אכפת מהגוש ולכן אנו צרכים לגרום להם ל"התעוררות": שירגשו שיכים

מאידח: האם אין בזה חילול ה'? מה יחשבו לא דתי'ים?!

וגם בקשר לשרפית צמגים האם זה מתאים לאנשים דתי'ים?

הערה:בתקופת המחתרות אנשים נלחמו למען א"י והם פעלו בדיוק ככה (הפגינו ופעלו!) והרי בעזרתם קמה המדינה![לא הריגה חלילה אלא בכוח איתן!} אז האם אנו צרכים לפעול כמותם?

אני חולקת על עצמי ואניני יודעת במה לבחור לכן אשמח אם תענה בהקדם!

תודה רבה שרון .ס.

תשובה

שלום.
זו אמירה נכונה, שהמטרה שלנו היום צריכה להיות לגרום להתעוררות של עם ישראל.
אבל בשונה לחלוטין מהמחתרות שלפני קום המדינה, שנלחמו נגד הבריטים, אנחנו לא נלחמים נגד האחים שלנו ולא מנסים לנצח אותם, אלא רוצים לעורר אותם ולהביא אותם להזדהות איתנו.
אני לא רואה שחסימת כבישים מועילה לכך.
באופן כללי התחושה שלי היא שהרצון לחסום כבישים נובע מייאוש, מחוסר אמונה שלנו ביכולת שלנו לעורר את עם ישראל, ומתפיסה כביכול אין לנו עוד מה לעשות.
לא כך הם הדברים.
ראינו בעינינו במשאל מתפקדי הליכוד, מה אנחנו יכולים לעשות תוך שלשה שבועות של התגייסות טוטאלית למעבר מבית לבית. גם היום אנחנו צריכים להתגייס לפנים אל פנים, לעמידה בצמתים, למשמרות מחאה, לחלוקת סטיקרים, דגלים וסרטים כתומים, שלטים במרפסות ועוד ועוד.
כאשר חוצות רשות הרבים, ומרכזי הערים, יהיו מלאים בכתום ובמחאה - גם ראש הממשלה הדיקטטור ביותר לא יוכל להמשיך ללא תמיכת העם.
חזק ונתחזק!
ישועת ה' כהרף עין!