שרות צבאי

חדשות כיפה הרב משה קליין 23/01/02 15:01 י בשבט התשסב

שאלה

אני חייבת להבין - מדוע עדיף שרות לאומי ע"פ שרות צבאי במסגרת מורות חיילות ? (או שזה בכלל לא משנה ?)

תודה.

תשובה

הרבנות הראשית לדורותיה קבעה בצורה נחרצת כי גיוס בנות בכל דרך שהיא אסורה בהחלט. וודאי שיש טיעונים פרטיים שיכולים לגרום לבת לחוש כי במקרה שלה הדבר שונה והיא איננה בכלל האיסור הגורף שקבעו רבותינו. דומני שכאן עליה להבין כי באם תפרץ הגדר ע"י בנות מסוימות, הרי יכולה הגדר להיפרץ לחלוטין - וגם בזה יש לבת אחריות כלפי כלל ישראל.
פעם התבטא הרב מ.צ. נריה זצ"ל כי גם אם היה חיוב דאוריתא של "וקמת והתגיסת" היינו באים לקב"ה ואומרים לו אין אנו יכולים לבצע מה שהורית לנו.
אין בדבריי אלו להוציא לעז ח"ו על בנות שהחליטו לעשות מעשה באופן פרטי ולהתגיס לצבא.
בת שחשה שהמקרה שלה שונה ולה יש נימוקים פרטיים, תפנה לפוסק הלכה מובהק על מנת שיורה לה את הדרך תלך בה.
דומני כי השירות הלאומי נותן מענה מוחלט לכל בת על מנת להוציא מן הכח אל הפועל את כל הרצונות והמוטיבאציות של עזרה לכלל ישראל מתוך חבות לאומה בגיל זה.