שרות לאומי

חדשות כיפה הרב משה קליין 26/01/02 19:11 יג בשבט התשסב

שאלה

בנושא שרות לאומי לבנות ישנו הבדל דעות תהומי בין רבנים שונים. ישנם האוסרים מכל וכל בבחינת "יהרג ולא יעבור" ומאידך גיסא ישנם הרואים בכך מצווה חשובה. כיצד ניתן להסביר הבדל גדול כזה, ואיך אוכל לדעת לפי מי מהם לקבוע את דרכי. (אני תלמידת י"ב לקראת סיום התיכון).

תשובה

רבני הציבור הדתי לאומי לא הגדירו מעולם שרות לאומי כ"יהרג ואל יעבור", וודאי כולם יודו כי עזרה וסיוע לזולת הינם חשובים עד מאוד. אלא שמוטלת עלינו מידת הזהירות המוחלטת לבל נביא עצמנו למצבים בהם "אין הצר שווה בנזק המלך" ואנו הנותנים נרד מטה מטה.
ניתן לעיין בהרחבה בתשובתו של הרב שמואל אליהו שליט"א שכתב בענין זה ןדבריו שלמים ואמיתיים לענ"ד.
ניתן למצוא את תשובתו בנושא השרות הלאומי בשו"ת המופיע באתר זה, או בכתובת הישירה :
www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=3207