שרות לאומי

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 05/02/02 07:40 כג בשבט התשסב

שאלה

בברורי הרבים על שרות לאומי לשנה הבאה הגעתי לפסקי הלכה רבים ביניהם פסקי הלכה המכונים לבת ספרדית לפיהם בת אמורה לעבור מרשות אביה לרשות בעלה ולכן ישנה בעיה בשרות לאומי מחוץ לבית,

במקרה שלי אני גרה בת"א "עיר הקודש" שבה הרמה התורנית וההתפתחות האישית שלי לא תתקדם כמו בישוב תורני

מה עלי לעשות?

בתודה

תשובה

שאלה קשה!

חפשי מקום שבו השירות הלאומי הוא יותר טוב בשבילך לא רק איך שהוא נראה אלא גם איך שהוא יהיה ואיך שהוא יכול להתפתח
יש מקום כזה - אפשר לשקול בחיוב.

מה פרוש לשקול בחיוב?
לראות, לבדוק ואחר כך להתיעץ עם ראש האולפנה שלך.

באופן כללי השאלה המרכזית היא למי יש אחריות עליך, אם אלה הוריך - זה טוב כי הם רוצים טובתך. אם אלה אחרים הם עלולים לרצות ממך דברים אחרים, ואין אפוטרופוס לעריות, אפילו לא מאנשים דתיים.

לכן צריך לכל דבר "כבדהו וחשדהו" ובמסגרת ה"חשדהו" אל תניחי את ראשך באחריות של אף אחד.