שרות לאומי,מדרשה ולימודים -איך מחליטים?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 06/01/03 00:36 ג בשבט התשסג

שאלה

שלום כבוד הרב.

רציתי לשאול מה הרב ממליץ לבת בגיל 19 לעשות - 1.להמשיך לשנת שירות שניה באותו מקום שבו אני משרתת בשנה הראשונה או למקום חדש.

2. ללמוד במדרשה.

3. להתחיל ללמוד במכללה כאשר בתוכה נכללים לימודי קודש (האם זה כמו לימוד במדרשה?).

4. איך אני יכולה לדעת בגילי במה אני ארצה לעסוק בעתיד ובהתאם לכך במה לבחור ללמוד ואיפה.

תודה רבה לרב שמקדיש מזמנו לתת עצות למבולבלים.

תשובה

בס"ד

א- לא מבולבלים, אלא בריאים שמחפשים את דרכם האמיתית בחיים.

ב- מדרשה או מכללה. לפי תחושות הנפש לך. אם את צריכה חיזוק באמונה ובמצוות ובתפילה (מי לא?) לכי למדרשה.
יש עדיפות למדרשה שמחזקת את עץ החיים לעומת המכללה שמחזקת את עץ הדעת.
שניהם חשובים (עץ החיים ועץ הדעת) - אבל המחזיקים בעץ החיים מרויחים את לחמם בכבוד.

ג- מי שהולך עם ה' - ה' מכוון אותו. ברגע שתצטרכי לדעת מה להחליט - הקב"ה ינחה אותך.

זה לא בא מאליו על זה דוד המלך כמה וכמה פעמים

בתהילים פרק כז (יא) הוֹרֵנִי יְהֹוָה דַּרְכֶּךָ וּנְחֵנִי בְּאֹרַח מִישׁוֹר לְמַעַן שׁוֹרְרָי:
ובפרק פו (יא) הוֹרֵנִי יְהֹוָה דַּרְכֶּךָ אֲהַלֵּךְ בַּאֲמִתֶּךָ יַחֵד לְבָבִי לְיִרְאָה שְׁמֶךָ:

ועל זה נכתב פרק שלם שכדאי לומר אותו בעת החיפוש וגם לפניו:

ספר תהילים פרק כה
(א) לְדָוִד אֵלֶיךָ יְהֹוָה נַפְשִׁי אֶשָּׂא:
(ב) אֶלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אוֹיְבַי לִי:
(ג) גַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:
(ד) דְּרָכֶיךָ יְהֹוָה הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:
(ה) הַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:
(ו) זְכֹר רַחֲמֶיךָ יְהֹוָה וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:
(ז) חַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יְהֹוָה:
(ח) טוֹב וְיָשָׁר יְהֹוָה עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:
(ט) יַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:
(י) כָּל אָרְחוֹת יְהֹוָה חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:
(יא) לְמַעַן שִׁמְךָ יְהֹוָה וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:
(יב) מִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יְהֹוָה יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:
(יג) נַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:
(יד) סוֹד יְהֹוָה לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:
(טו) עֵינַי תָּמִיד אֶל יְהֹוָה כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:
(טז) פְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:
(יז) צָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:
(יח) רְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:
(יט) רְאֵה אֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:
(כ) שָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:
(כא) תֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:
(כב) פְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
בהצלחה