שקר

חדשות כיפה הרב אורן דובדבני 01/05/01 09:21 ח באייר התשסא

שאלה

בשנה שעברה היתיאמור להגיע לישיבה זה היהלפני מתכונת ולאבאתי ואחריזה כתבתי שהייתי אצל רופא שיניים והיה ליכאבים חזקים והאמת שלא היהלי ממש כאבים חזקים והלכתי לכל מיני רופאים והםלא ראו מה יש לי בדיוק ואז עשיתי טיפול שורש ועדיין כואב לי השן השאלה היא אם אני צריך לבקש סליחה ואם אני יבקש יפסיק הכאב? סליחת על הסיפוא הארוך!

תשובה

שלום רב
אין שום סיבה בעולם לתלות את כאב השניניים בכך שאמרת שקר או לא . לא אתה ולא אני יודעי דעת עליון ויכולים לומר כי דבר מסוים קרה בגלל חטא כזה או אחר. בכל אופן ראוי מאוד שתספר לר"מ שלך את הדברים כהוויתם . אמירת האמת והפגנתה של מידת היושר ודאי תכפר על כך. ולגבי כאב השיניים המלצתי שתבדוק את זה אצל רופא וגםתפילה לא תזיק
בנאמנות
הרב אורן