שקר מול פרטיות

חדשות כיפה רבני מעייני הישועה 03/11/13 13:24 ל בחשון התשעד

שאלה

שלום,

האם מותר לשקר כששואלים אותי שאלה אישית, שקשורה לפרטיות שלי? יש דברים שקשורים אליי ואין לי שום עניין לשתף בהם אחרים. אך אם אומר "אינני מעוניינת לענות" התשובה לשאלה תהיה ברורה ובזה חשפתי את מה שלא רציתי לחשוף.

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה!
החפץ חיים בספרו שמירת הלשון כותב שיש דברים שבהם מותר לשנות ואחד מהם הינו דבר שנוגע לענייני צניעות.
לכן נראה שאם אותו דבר אישי קשור לחייך הפרטיים ומפריע לך שהדבר יתפרסם - מותר לך לשנות.
אך החפץ חיים מוסיף שאין להשתמש בהיתר זה באופן קבוע אלא באקראי.
יום טוב

הרב אברהם קריספין
רב קהילה בישוב אדם