שקר לבן

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת קרית שמונה 31/01/07 20:11 יב בשבט התשסז

שאלה

שלום. לפעמים יוצא שאבא שלי מבקש ממני להגיד שהוא לא בבית כשאנשים מתקשרים ומבקשים אותו, למרות שהוא כן נמצא בבית באותו רגע...

אבא שלי עושה את זה לא מרוע לב (חס וחלילה!)...פשוט הוא באמת אדם עסוק שעובד עם הציבור ממש הרבה, וכשהוא יכול הוא עושה הכל כדי לעזור לאנשים. אבל לא תמיד הוא יכול לעזור...

במקרים כאלו הוא אומר לי להגיד שהוא לא נמצא...השאלה היא אם מותר לי לשקר וכששואלים אותי אם הוא בבית, להגיד שהוא לא נמצא??

בבקשה תענו לי מהר....אני ממש בהתלבטות.....תודה רבה רבה..(",)

תשובה

שלום לך,
עדיף שתאמר שאינו יכול לגשת כרגע .
בבברכה ,
אריאל פריש