שקרים

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 14/01/14 02:55 יג בשבט התשעד

שאלה

, יש לי בעיה גדולה שאיני מצליח להתנתק ממנה מאז גיל מוקדם מאוד , אני שקרן פטולוגי אין דרך אחרת להסביר זאת. אני עובד הרבה כדי להפסיק עם השקרים אך אני מרגיש שיש שקרים שחזקים ממני שאם אספר את האמת בנוגע לעבר זה יכול לפגוע בי או באנשים להם אני מספר אמת זו :להורים לחברים ולקרובי. רוב השקרים אותם אני מספר הם עקב חוסר הבטחון שלי , אי שלמות עם מעשים שעשיתי, רצון להרשים וליצור תדמית שקרית בנוגע למי שאני. איני יודע איך להפסיק עם השקרים שנוגעים לנושאים רבים בחיים שלי אני סבור ובטוח שזו הדרך הנכונה לתשובה אך איני מספיק אמיץ כדי לפתוח את התיקים הללו כמו שנכתב מכסה פשעיו לא יצליח מודה ועוזב ירוחם.

האם אתה ממליץ לחכות זמן וכשהנושא לא יבער רק אז לספר את האמת, או לשכוח מזה ובחלוף הזמן כבר השקרים יישכחו, או לספר את כל האמת למרות התוצאות שזה יכול להביא? אני יודע שבסופו של דבר זו החלטה שלי עם עצמי אך חשוב לי לדעת דעתו של איש יותר חכם ומנוסה ממני ולקבל עצה.

תודה,שי.

תשובה

בסד
שלום רב
חז"ל אמרו שלשקר אין רגלים - השקר לא מתקיים אי אפשר לספר שקרים וולחשוב שהעולם יאמין לזה כל הזמן. העולם לא טיפש ואנשים לא מוכנים לשמוע שקר ולא מוכנים לסלוח למי שגונב את דעתםהשקר הוא גניבת דעתוהיהדות מבקשת להתרחק מאוד ממהשקר ומכ הדומה לו. לכן לטווח ארוך כדי לשמור על מעמדך ואישיותך בחברה ובייחוד בעיני עצמך כמו שאמר שלמה המך "מדבר שקר תרחק" עדיף שלא לדבר בכלל מאשר לדבר שקרים.
בברכה