שקריאת המפטיר בתורה נחשבת למניין הקוראים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 07/02/16 15:20 כח בשבט התשעו

שאלה

10207# בספר הרמב"ם בהלכות תפילה וברכת כהנים, פרק י"ב, הלכה יז, כתוב שקריאת המפטיר בתורה נחשבת למניין הקוראים. מדוע אם כך בשבת אין 6 קוראים מפטיר, אלא 7 קוראים מפטיר, כלומר סה"כ 8 קריאות בתורה, אם יש חובה של 7 עולים בשבת?

תשובה

כפי שהסביר המשנה ברורה (רפ"ב, ס"ק י"ט) מעיקר הדין היה אפשר לעשות כמו שכתבת. אך מכיון שיש דעה בגמרא שמפטיר לא עולה למנין שבעה, נכון לקרוא שבעה ועוד מפטיר. וכדי להדגיש זאת, מפסיקים ביניהם בקדיש.