שער ארוך

חדשות כיפה הרב רפי פוירשטיין 25/03/03 10:51 כא באדר ב'

שאלה

רציתי לשאול את הרב האם מותר מבחינת ההלכה לגבר לגדל שיער ארוך? מהם המקורות לכך?

תשובה

ב"ה

רוב שלומות
תודה על שאלתך.
הבעיות העיקריות אותם הזכירו הפוסקים לדורותיהם בענין 'גידול בלורית' קשור לנקודות הבאות:
1. מנהג עכו"ם- דהיינו חיקוי מנהגי הגויים.
2. חציצה בתפילין.
3. התנהגות גאוותנית {'שחץ'}
{ראה למשל: שו"ת תשב"ץ חלק ג' תשובה צ"ג, מנחת-יצחק חלק ח' תשובה ד' ועוד}.
יחד עם זאת הרב עובדיה יוסף {בשו"ת יחווה-דעת חלק ב' תשובה ד'} פוסק שאת השיער נעשה לנוי ולא כתספורת מיוחדת המחקה אופנה לא יהודית מובהקת, אלא ענין של נוי, אין הדבר אסור.
יחד עם זאת, נדמה שרוח ההלכה לא נחה דעתה מגידול שיער החורג מנוי ויופי ראויים לכיוון של הדגשת החיצוניות הגופנית באופן מובלט ומודגש. להיראות טוב- כן וכן, להשתמש בשיער כדרך להבלטה מודגשת - ראוי שלא.

בברכה נאמנה
רפי פוירשטין