שעון שבת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 30/01/02 14:39 יז בשבט התשסב

שאלה

אשמח אם תוכל להאיר את עיני בנושא של המקור לשעון שבת,מהיכן ההיתר להשתמש בו?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

האיסור בשבת הוא על האדם שיעשה מלאכה כיון שהוא עשוי בצלם אלוקים וכמו שאלוקים לא עבד ביום השביעי - גם האדם שנברא בצלמו נח.
לכן אין שום משמעות לכך שחפץ דומם לא יעשה מלאכה כמו הדלקה או השקיה או כל מלאכה אחרת שהאדם לא שותף לה ביום שבת. העובדה שהאדם מכין את השעון ביום שישי אינה אוסרת כיון שהאיסור הוא ביום לאדם לעשות בשבת.

ביתר עומק אומר לך כי דווקא מלאכה שאדם עושה בהיותו "אדם" - יש לה משמעות. מעשה שנעשה בלי מחשבה או במחשבה מועטת או בטעות או בבילבול - חמור פחות בהתאמה לרמת המודעות. רק מעשה שנעשה במזיד ובכוונה נקרא חילול שבת. שוגג - חמור פחות. אנוס עוד פחות. מתעסק - עוד פחות. וכד'
לעומת זאת בנזיקין אין פטור לאדם שהזיק בשוגג או באונס. כל זה בגלל שעיקר השבת היא האדם שצריך להיות יותר ויותר קרוב לאלוקים, וקירבה זאת באה מתוך מחשבה תחילה.
סוף סוף המעשה האחרון של שבעת ימי בראשית היה השבת ועל זה נאמר "סוף מעשה במחשבה תחילה".
------
מקור הלכתי - שו"ע סימן רנב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן