שעון שבת

חדשות כיפה הרב חיים בריסק 27/05/12 20:38 ו בסיון התשעב

שאלה

מה הדין אם בקשיתי מאחי שיוסיף "שעות" למזגן בשעון שבת ובהתחלה במקום הוא הוסיף שעות שכבר עברו כלומר יצא שלמחרת בערב שבועות המזגן נדלק מוקדם יותר ממה שאמור היה

תשובה

שלום וברכה!

לא בדיוק הבנתי את המקרה. האם ההוספה התרחשה בשבת או ביום טוב. האם ההוספה הייתה על מצב של מזגן דולק ורק הוסיפו לו דליקה או על מצב של מזגן מכובה ואז הקדימו הדלקתו? אנא, באר יותר את הדברים.

אך אומר באופן עקרוני.

1. בשבת - מותר רק להמשיך את הפעולה הקיימת, אך לא לקרב פעולה. למשל אם מזגן דולק ניתן להוסיף עוד על פעולתו, אך אסור לקרב כיבויו וכן אם מזגן מכובה ניתן להמשיך את המצב של כיבוי, אך לא לקרב הדלקה.

2. ביום טוב - ניתן לקרב ולדחות בלי בעיה, העיקר לא לדליק או לכבות בידיים.

בברכה,

חייםב בריסק