שאל את הרב

שעון נוכחות-דחוף

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 12/02/12 21:33 יט בשבט התשעב

שאלה

אני עובדת בקופת חולים במחלקה מסוימת שאין הרבה עבודה אני אמורה לעבוד עד 14:30

אנחנו צוות קטן ויוצא שהרבה פעמים שאנחנו יוצאים ליפני הזמן באישור מנהלת המחלקה ומישהוא אחר מעביר לנו את הכרטיס יציאה יותר מאוחר

מנהלת המחלקה גרה באזור שלי ואין לה רכב אז אני מחזירה אותה כל פעם ואז יוצא שאם יש יום שהיא רוצה לצאת מוקדם אז אני גם צריכה כי היא מודיעה לי שיוצאים מוקדם למרות שאני את השעות שלי חייבת לתת עד 14:30 ומישהיא אחרת כמובן תעביר לנו את כרטיס היציאה המנהלת הזאת היא אחראית מחלקה וזה לא היא שמחלקת את המשכורת והיא יודעת שאם מההמהלה הראשית יתפסו אותנו זה יהיה לו נעים כמובן שזה מפתה לצאת יותר מוקדם מה אפשר לעשות אם אני כל פעם יצא מוקדם ויעביר כשאני יוצאת יהיו לי חסרות שעות אני בבעיה מה לעשות???

תשובה

שלום וברכה


יישר כוח על הרגישות לענייני ממונות.
בוודאי שאסור לדווח דיווח שקר.
אולם אם המנהלת כופה עלייך לעשות את זה, ואת בסכנה של פיטורין או יחס לא ראוי מצידה אם לא תצייתי - את יכולה לעשות זאת, והאחריות והאשמה תהיה מוטלת עליה.

כל טוב

כתבות נוספות