שעון לדוד בשבת

חדשות כיפה הרב אריה שטרן 30/09/13 19:27 כו בתשרי התשעד

שאלה

כבוד הרב שלום,

יש לנו בבית שעון לדוד חשמלי שמדליק את הדוד כל יום בשעה 14:00 למשך שעתיים כדי לחמם מים שיהיה לנו בערב.

האם צריך לכבות שעון עצר זה לקראת שבת? והאם יש בעיה להשתמש במים חמים במוצאי שבת (שסביר שחוממו על ידי שעון זה).

אציין כי השעון מדליק ומכבה את הדוד כל יום ואנחנו לא משנים בו דברים במהלך השבוע. נכון להיום אנחנו מקפידים לכבות את השעון לקראת שבת כי הנחנו שיש בזה בעיה, אבל החלטנו שראוי לשאול אם אנחנו באמת רוצים לדעת...

תשובה

לשואל: שלום,
אין צורך להפסיק את פעולת השעון בשבת ומותר להשתמש במוצ"ש במים שהתחממו, מיד בצאת השבת ועם זאת אסור להשתמש בשבת המים האלה מפני שגורם בעקיפין לכניסת מים קרים ועל כן צריך להקפיד אחה"צ להשתמש רק בצד של המים הקרים.
בברכה
הרב אריה שטרן
ראש מכון הלכה ברורה