שעון ביולוגי הפוך

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 04/05/02 15:31 כב באייר התשסב

שאלה

לכבוד הרב שמואל אליהו שליט"א,

שלום רב.

אני חוזרת בתשובה קרוב לשנתיים, ועם כל שמחתי

ואהבתי את ה', יש לי בעייה עם הבקרים.

ז"א, תמיד היה לי שעון ביולוגי הפוך...יותר

עירנית בלילה, ולכן, בד"כ הקימה בבקר קשה עלי.

שאלתי היא אם יוצא לי לומר רק ברכות השחר, האם זה מותר, ע"פ ההלכה.

ואם לא, האם אפשר "להעביר" את התפילה האחת שאני

חייבת ביום, למנחה או ערבית. כל זה בידיעה, שבשעות אלה, אומר את התפילה יותר בכוונה ובשמחה.

בתודה, ובברכה,

"אחת"..

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום,

אין קשר בין ברכות השחר לבין החיוב להתפלל שחרית, מנחה וערבית. ברכות השחר נתקנו על מנהגו של עולם, וצריך לברכן אע"פ שהאדם לא התחייב בהם (חוץ מט"י ואשר יצר), ואפילו מי שלא ישן בלילה חייב לברך את ברכות השחר, ולכן את יכולה "להעביר" את התפילה האחת שאת חייבת למנחה או ערבית.

אצרף כאן חלק מההלכות הקשורות לברכות השחר:
1) מי שלא ישן בלילה מברך ברכות השחר אחר חצות, וברכת התורה לאחר שעלה השחר.

2) מי שישן בלילה וקם לפני חצות, ייטול ידיו ויברך ענט"י, ואת שאר ברכות השחר יברך בחצות לילה.

3) מי שישן בלילה וקם אחרי חצות, ייטול ידיו ויברך ברכות השחר כולל ברכת התורה.

4) מי שהיה ער עד אחר חצות והולך רק אז לישון, כשקם בבוקר מברך את כל ברכות השחר כרגיל.

בברכה,
עוזיאל