שנת אבל

חדשות כיפה הרב אמיתי אחיה 29/07/12 19:08 י באב התשעב

שאלה

שלום רב-

בן זוגי ואני החלטנו להינשא בסוף מרץ- תחילת אפריל. ההורים של בן הזוג גרושים והאב נשוי בשנית מזה 20 שנה לאשה מסורתית. האב של האשה החדשה נפטר לאחרונה ואנו התבקשנו לדחות את יעד החתונה בכדי שהאשה של האבא תוכל גם כן להשתתף. 2 שאלות :

האם ההלכה קובעת כי יש להמתין במשך שנה שלמה או פחות?

בנוסף, על אף שלא קבענו תאריך מדוייק אלא יעד בלבד, האם דחיית היעד שקבענו היא מזל רע?

אינני רוצה לדחות את החתונה מטעמים כלכליים ושיקולים של עבודה (ורצון להקים כבר משפחה) וכיון שלא מדובר במשפחה קרובה לדעתי האישית על הצד השני לכבד אותי ולהשתתף אפילו בחופה בלבד, מצד שני קיום החתונה במועד הרגיל תפגע ברגשות האב כיון שלא מתחשבים באשתו. מה ניתן לעשות?

תשובה

בס"ד

מזל טוב דפנה
אמנם צריך לכבד את אשת האב אך חתונה קודמת, אין לדחות את החתונה. אמנם צריך למצוא דרך שאשתו של האב תוכן להבין זאת אם היא מסורתית היא בודאי תבין ש"מפנים את המת מפני הכלה". יהודים לא מתחשבים במזל ובכל אופן חתונה תמיד עדיף להקדים מאר לאחר.
שוב מזל טוב ומקווה שתגיעו אליה מתוך נחת