שנת אבל

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 18/09/11 21:03 יט באלול התשעא

שאלה

שלום כבוד הרב.

התלבטנו למי לפנות, כי אנחנו לא מכירות את הרבנים.

אנחנו כמה חברות חילוניות, לאחת מאיתנו האבא נפטר והיא בשנת אבל. גדלנו בלי קשר להלכה ויש לנו שאלה בקשר לזה.

אנחנו יודעות שאסור לשמוע מוסיקה וכו בשנת האבל.

לאחת מאיתנו יש יום הולדת בקרוב וההתלבטות איפה לעשות, השאלה היא כזאת, אפשר לעשות במסעדה שיש מוסיקה ברקע (שלא נועדה לריקודים ואין גם מקום לריקודים) והיא משמשת רק כרעש ברקע (והיא לא רועשת מידי אפשר לשמוע אחד את השני מצויין ובדרך כלל גם לא שמיים כל כך לב אליה)?

יש עוד דברים מסוימים שאסור?(חוץ מלרקוד לשמוע מוסיקה)

תודה מראש.

תשובה

שלום,
האיסור על שמיעת מוזיקה, הוא לגבי מוזיקה של שמחה, והסיבה היא שזה נראה כזלזול באבא או האמא שנפטרו, שכאילו , אנחנו לא מתייחסים אליהם, וממשיכים ב"חיים כרגיל".
לכן מצד המוזיקה אינני רואה במוזיקה שתיארת בעיה , אבל היציאה לבילוי כזה, של מסיבת יום הולדת, היא אולי מורכבת יותר. כיון שאיני מכיר את הסיטואציה ואת משמעות המסיבה, איני יכול להחליט בשבילה אם זה ראוי או לא, והייתי אומר לה להחליט לפי ההרגשה שלה.
כל טוב