שמירת שבת

חדשות כיפה הרב חיים בריסק 30/11/12 00:14 טז בכסלו התשעג

שאלה

בס''ד

שלום הרב מה שלומך?

אני ב''ה דתי מלידה ושומר שבת ככל שאני מצליח. למה ''ככל שאני מצליח''? כי יש מלא מלא הלכות שבת וכל מיני דברים מסובכים עד כדי כך שגם אם אני אחרוש עכשיו שנה ברצף רק הלכות שבת, אני עדיין לא אדע הכל. איך אפשר לשמור מצוה כל כך מסובכת? כשהייתי קטן חשבתי שזה לא להשתמש בחשמל ועם הזמן אני רואה שתפוח אדמה לא מבושל זה מוקצה ושיש בעיה בלקפל את הטלית. כמובן שאיני מזלזל. אני נורא מקפיד על שבת גם בצד ההלכתי וגם ברוחני (איך מעבירים את השבת) אבל קשה לדעת הכל. מה עושים?

תודה

תשובה

שלום וברכה!

נכון שקשה לדעת את הכל טאיש לא אמר שהדרך לדעת היא קלה. לכן אין תבונה ואין עצה נגד ה' וצריך ללמוד ובינתיים להסתמך על מה שאתה יודע. מה שאני מציע לך זה ללמוד אם אתה ספרדי - ילקוט יוסף ואם אתה אשכנזי - שמירת שבת כהלכתה. בתקופה שאתה משלים לימודי הלכות שבת בצורה נרחבת יותר תלמד את הדברים בקצרה מקיצור שולחן ערוך ובכל פעם שיש לך ספק אוהתלבטות הסכל בקיצור שו"ע או תשאל רב.

עלה והצלח ודע שכולנו בדך לשלמות ואין להתייאש בדרך גם אם בסוף לא נדע הכל.

חיים בריסק